Huawei Mate 9 met Android 7.0 Nougat en EMUI 5.0 nu te koop in Nederland

Huawei heeft de Huawei Mate 9 in de winkels gelegd. De smartphone werd ongeveer twee weken geleden aangekondigd door de Chinese fabrikant. De Huawei Mate 9 is voorzien van tal van interessante features, waaronder de dual-camera, Android 7.0 Nougat, EMUI 5.0 en nog veel meer.

Huawei Mate 9 in Nederland

Begin november vond de Huawei Mate 9 aankondiging plaats. Twee weken later is het toestel in de Nederlandse winkels te vinden. Het toestel is voorzien van een hoop interessante specificaties en dus ben je met de Mate 9 helemaal bij de tijd.

Huawei Mate 9

Design en camera

Het toestel heeft aan de voorkant een 5,9 inch Full-HD display en een 8 megapixel front-camera. Aan de achterzijde van de Mate 9 is de dual-camera geplaatst. Deze bestaat uit een 20 megapixel camera die het beeld monochroom vastlegt voor details, en een 12 megapixel camera voor de kleuren. Ook is er optische beeldstabilisatie, 4K filmen en laser-autofocus.

Aan de achterkant is verder de vingerafdrukscanner geplaatst die zich razendsnel laat bedienen. Onder de motorkap van het toestel is een Kirin 960 octa-core processor te vinden, een 4000 mAh accu en er is 4GB RAM-geheugen. Mocht je aan de 64GB opslagruimte niet genoeg hebben, dan kan je dit uitbreiden middels een MicroSD-geheugenkaart. Er is een mogelijkheid voor het gebruik van dual-sim en natuurlijk is er 4G. Er is ondersteuning voor snelladen en het opladen gebeurt middels een USB Type-C poort.

Huawei Mate 9

Nougat en EMUI

De Huawei Mate 9 is de eerste telefoon die is voorzien van EMUI 5.0. Deze nieuwe skin over Android is in veel opzichten een hele verbetering en brengt onder andere een app-drawer. Verder zit Huawei’s EMUI-skin nog vol met andere handige features. We hebben een uitgebreid artikel gepubliceerd met de nieuwe functies in EMUI 5.0. De Mate 9 draait op Android 7.0 Nougat.

Huawei Mate 9 kopen

Wil je de Huawei Mate 9 kopen? Dan is dat vanaf vandaag mogelijk. Het toestel wordt vanaf nu uitgeleverd bij de verschillende winkels en krijgt een adviesprijs mee van 699 euro.

Voor een compleet overzicht met specificaties, actuele prijzen, gerelateerd nieuws en abonnementen, raadpleeg je de Huawei Mate 9 pagina via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel