Huawei Mate 9 officieel aangekondigd; met Porsche en EMUI 5.0

Huawei heeft vanmiddag in München twee nieuwe toestellen aangekondigd. De Huawei Mate 9 en de Huawei Mate 9 Porsche Design. Daarnaast heeft Huawei ook het toestel voorzien van Android 7.0 Nougat met EMUI 5.0. We hebben de details van de twee toestellen voor je op een rij gezet.

Huawei Mate 9

Het Chinese Huawei heeft in München de nieuwe generatie Mate aangekondigd; de Huawei Mate 9. Deze serie bestaat niet uit één maar uit twee toestellen; de Mate 9 en Mate 9 Porsche Design. Voor het design heeft Huawei samengewerkt met autofabrikant Porsche. Enkele jaren geleden werkte Porsche ook al samen met BlackBerry voor het design.

Huawei Mate 9

Kirin 960

We kwamen in de afgelopen weken al veel te weten over de nieuwe Mate 9. Nu is het eindelijk zover dat het toestel officieel is gepresenteerd. Zo is er een 5,9 inch Full-HD display en de nieuwe Kirin 960 processor. Deze levert een kloksnelheid van 4x 2.4 GHz en 4x 1.8 GHz. Daarbij is het toestel voorzien van 4GB RAM-geheugen en kan je gebruik maken van 64GB opslagruimte, wat uitbreidbaar is met een geheugenkaart.

SuperCharge

Er is natuurlijk ook dual-sim aanwezig, net als een 4000 mAh accu met ondersteuning voor snelladen. Huawei heeft haar eigen technologie gepresenteerd voor het snelladen; SuperCharge. Er bevindt zich aan de onderkant een USB Type-C aansluiting.

Aan de achterkant van de Huawei Mate 9 bevindt zich de bekende vingerafdrukscanner. Je kunt verschillende veegpatronen over de scanner uitvoeren, waarmee acties uitgevoerd kunnen worden. Ook is het toestel geschikt voor Google Daydream, het virtual reality-platform van Google.

Huawei Mate 9 Dual-camera

Camera

Net als bij de Huawei P9 heeft Huawei samengewerkt met Leica voor de dual-camera. De dual-camera heeft een 20 megapixel sensor en een 12 megapixel sensor. Tevens is er een dubbele LED-flitser, optische beeldstabilisatie, laser-autofocus en contrast detectie. Ook kan je filmen in 4K. Aan de voorzijde heeft de Mate 9 een 8 megapixel.

Android 7.0 Nougat + EMUI 5.0

De Huawei Mate 9 is de eerste smartphone die is voorzien van EMUI 5.0. Deze nieuwe skin van Huawei is gebaseerd op Android 7.0 Nougat en brengt verschillende verbeteringen. Zo is er een app-drawer aanwezig waardoor we in een menu onze applicaties kunnen vinden. Huawei heeft EMUI 5.0 beter afgestemd op de wens van West-Europese gebruikers. We zien ook dat de interface van het toestel minder ‘speels’ is en meer richting Stock Android wordt getrokken.

EMUI 5.0 zal volgens Huawei zich verder verbeteren naarmate het toestel langer gebruikt wordt. Doordat het de gedragspatronen van de gebruiker leert, zal je merken dat na een tijdje het systeem intelligenter wordt en efficiënter zal werken.

Daarbij krijgen veelgebruikte applicaties vooraan bij de systeemcapaciteit, zodat hier niet ingeleverd hoeft te worden op de prestaties van het toestel. Tevens heeft Huawei EMUI 5.0 voorzien van een mogelijkheid om meer dan de helft van de functies binnen twee klikken te bereiken. Meer dan 90 procent van de functies zou binnen drie klikken bereikt moeten worden.

Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 Porsche Design

Huawei heeft ook nog de Huawei Mate 9 Porsche Design aangekondigd. Deze versie van het toestel heeft een 5,5 inch AMOLED 2K display dat aan de zijkanten doorloopt; het zogenoemde edge-scherm, zoals we eerder zagen bij de Samsung Galaxy S7 Edge.

Het toestel beschikt over een vingerafdrukscanner aan de voorzijde van de telefoon, in plaats van aan de achterkant zoals bij de normale Mate 9. De opslagruimte bedraagt 256GB en kan niet uitgebreid worden. Ook is er 6GB ROM en is er ook dezelfde dual-camera, een 4000 mAh accu en de Kirin 960 processor. Het strakke design is beschikbaar in de kleur Graphite Black. De Huawei Mate 9 Porsche Design komt enkel naar China en is wereldwijd beschikbaar in de Porsche Design-vestigingen met uitzondering van de Verenigde Staten.

Huawei Mate 9

Verkrijgbaarheid

De Huawei Mate 9 ligt over drie weken in de Nederlandse winkels. Dit betekent dat het toestel vanaf de week van 21 november in Nederland te koop zal zijn. De adviesprijs van de Mate 9 ligt op 699 euro. De prijs van de Huawei Mate 9 Porsche Design ligt op 1395 euro en is vanaf eind december leverbaar.

Je kunt de Mate 9 pre-orderen bij Coolblue en Belsimpel. Details en specificaties vind je via onderstaande button op de Huawei Mate 9 pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel