Huawei steekt miljarden in netwerk om onrust weg te nemen

Miljarden dollars wil Huawei uittrekken voor de ontwikkeling van nieuwe hardware en software. De Chinese fabrikant ligt onder vuur omdat landen twijfels zouden hebben bij het netwerk van Huawei. Dat moet met meer transparantie voorbij zijn.

Huawei steekt geld in netwerk

De Britse krant Financial Times bericht over een grote stap van Huawei omtrent de berichtgevingen over het netwerk van de fabrikant. Verschillende landen zouden hun twijfels hebben over of er geen afluisterapparatuur voor de Chinese overheid in de apparatuur zit. Dit is echter nooit bewezen, maar begon allemaal met berichten van de Amerikaanse regering; een partij die in handelsoorlog ligt met China.

Ondanks dat het niet bewezen is, laat Huawei weten dat het nog transparanter wil zijn in hoe het werkt. Het bedrijf trok eerder al 2 miljard dollar uit om tegemoet te komen aan de bezwaren van verschillende westerse landen. De Financial Times zou van Ryan Ding, hoofd netwerkapparatuur, vernomen hebben dat Huawei nog meer geld uit wil trekken als dit nodig is.

Er wordt een nieuwe ontwikkelwijze uitgestippeld, die volgende maand klaar moet zijn. Deze ontwikkelwijze zal vervolgens aan verschillende belanghebbenden voorgelegd worden, waaronder de toezichthouders voor cyberveiligheid.

Door alle onrust hebben verschillende landen Huawei al uitgesloten van deelname aan de veiling voor het 5G-netwerk. Het bedrijf zelf heeft meermaals benadrukt dat er geen enkele reden tot twijfel is en dat de producten veilig te gebruiken zijn.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel