Huawei: ‘nieuw besturingssysteem gaat Android niet vervangen’

Huawei werkt achter de schermen aan een nieuw besturingssysteem. Hoewel eerdere berichten erover spraken dat op termijn dit OS Android moest vervangen, lijkt dat nu niet aan de orde te zijn.

Huawei’s eigen besturingssysteem

Met de sancties die de Verenigde Staten Huawei heeft opgelegd, zit de ontwikkeling van een eigen OS door Huawei in een stroomversnelling. In de afgelopen tijd hebben we veel gehoord over het nieuwe systeem, maar concrete informatie bleef uit. Inmiddels lijkt de vork toch net wat anders in de steel te zitten.

Huawei heeft verschillende plannen klaarliggen, mochten de sancties ervoor zorgen dat Android onbruikbaar zou worden. Echter heeft een lid van de raad van bestuur van Huawei nu de bevestiging gegeven, dat er geen plannen zijn om Android te verlaten.

Huawei P30 Pro display

Hongmeng OS

In de afgelopen tijd zijn er veel berichten rondgegaan over het Hongmeng OS, het eigen OS van Huawei. Daarbij gingen er ook berichten rond over de naam Ark OS, Harmony en het Russische Avrora (Aurora). Nu vertelt Catherine Chen, senior vice-president van Huawei, dat Hongmeng OS ontworpen is voor industrieel gebruik. Daarbij is de code veel kleiner dan die van een modern besturingssysteem voor consumentenapparaten.

Daarbij meldt persbureau Xinhua dat Huawei voorlopig gewoon vasthoudt aan het uitbrengen van Android-toestellen. Vorige week heeft Lian Hua van Huawei ook bevestigd, dat Hongmeng niet geschikt zou zijn als vervanger voor Android. Hongmeng zou bedoeld zijn voor Internet of Things apparaten. Vorige maand werd nog gemeld door Huawei dat het bedrijf bezig was met het lanceren van een vervanger voor Android, voornamelijk in China.

Hoe nu verder?

De verwachting is dat Huawei nog steeds op de achtergrond werkt aan een alternatief. Echter nu de sancties deels zijn beëindigd op dit moment, is de kans aanwezig dat dit op een lager pitje staat. Toch is het bedrijf niet van alle ellende af, zo werd eerder deze maand bekend. Onlangs maakte Huawei bekend dat 17 smartphones de update naar Android Q kunnen verwachten. De fabrikant bevestigt daarbij dat toestellen die uitgebracht zijn, gewoon hun updates krijgen en toegang houden tot de Play-diensten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 490,00 euro
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel