Huawei Nova 5z gepresenteerd met quad-camera achterop

Huawei heeft in China een nieuw toestel gepresenteerd; de Huawei Nova 5z. Het toestel valt op door de quad-camera. Eerder werd de Nova-serie ook al uitgebreid met een nieuw toestel.

Huawei Nova 5z

De Huawei Nova-serie bestaat inmiddels uit verschillende toestellen. In juli was daar de Huawei Nova 5i Pro, welke vermoedelijk wereldwijd uitgebracht wordt als de Mate 30 Lite, en onlangs de Nova 5T. De Huawei Nova 5z is de nieuwe smartphone van de fabrikant en zal als eerst in China uitgebracht worden. Het toestel wordt geleverd met een Kirin 810 processor, 6GB aan werkgeheugen en 64 of 128GB aan opslagruimte.

Huawei Nova 5z

Voorop heeft de Nova 5z een 6,26 inch beeldscherm met een punch-hole met een 32 megapixel front-camera. Aan de achterzijde zien we een quad-camera in vierkante opstelling. Deze omvat een 48 megapixel sensor, 8 megapixel groothoeklens, 2 megapixel dieptesensor en 2 megapixel macro-lens. Vanuit de doos krijgt de smartphone Android 9 Pie mee met EMUI 9.1. Ook wordt de Huawei Nova 5z geleverd met een 4000 mAh accu, inclusief ondersteuning voor 20W snelladen.

Op dit moment is de smartphone alleen aangekondigd voor de Chinese markt. Omgerekend komt het prijskaartje uit op zo’n 200 euro. Dit is een bedrag zonder heffingen en belastingen. Onbekend is of de Huawei Nova 5z in Nederland uitgebracht wordt. Voorlopig lijkt het daar niet op.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel