Huawei P10 (Plus): Android 8.0 Oreo update met EMUI 8.0 beschikbaar

Huawei P10-bezitters opgelet. Voor de Huawei P10 en P10 Plus wordt de nieuwe update naar Android 8.0 Oreo uitgerold. De update werd in de afgelopen tijd getest onder een groep gebruikers. Samen met een nieuwe versie van EMUI en nieuwe security-patch wordt de update nu breder uitgerold.

Huawei P10: Android 8.0 Oreo

In verschillende landen, waaronder in Nederland en België is Huawei begonnen met het updaten van de Huawei P10 en P10 Plus. Allebei de smartphones worden voorzien van de update naar Android 8.0 Oreo. Hierbij wordt ook een nieuwe versie van EMUI meegeleverd; EMUI 8.0. Deze versie voorziet het toestel van enkele kleine veranderingen in de interface.

Android 8.0 Oreo Huawei p10

De update heeft versienummer 8.0.0.360 (B360) meegekregen en is als eerst beschikbaar voor degenen die deel hebben genomen aan de beta-test. De grootte van de update is voor beta-testers minder dan de reguliere update. De gewone update heeft een grootte van 2,7GB. De Huawei P10 en P10 Plus worden ook voorzien van een nieuwe security-patch; beveiligingsupdate februari 2018. Oreo zelf brengt verbeteringen zoals de Picture-in-Picture modus, notificatiekanalen en meer.

Op de redactie is de update OTA binnengekomen. Hierbij betreft het een P10 Plus die deel heeft genomen aan de beta-versie van Oreo. Hierbij merkten wij zelf ook verbeteringen op, waarbij dat voornamelijk merkbaar was in het uithoudingsvermogen. Zodra de update beschikbaar is, ontvang je hiervan een melding op je smartphone.

Update 15 maart 2018 – 17:15 uur: De update wordt nu breder uitgerold voor de groep gebruikers. Dit laat Huawei weten op haar officiële pagina. Nog steeds is het goed om te weten dat het hier gaat om een gefaseerde uitrol, waardoor het even kan duren voordat de update voor jouw toestel beschikbaar is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Bericht gepubliceerd op 3 maart 2018 om 11:05 uur – Bijgewerkt op 15 maart 2018 om 17:15 uur.

Lees ook

Reageer op dit artikel