Huawei Mate 9: update naar Android 8.0 Oreo nu beschikbaar

De Chinese fabrikant Huawei heeft de publieke uitrol gestart van de update naar Android 8.0 Oreo. Waar de beta-versie nu nog wordt getest voor de P10-serie is de update nu al voor iedere bezitter van de Huawei Mate 9 beschikbaar.

Oreo voor Mate 9

De Huawei Mate 9 wordt bijgewerkt naar Android 8.0 Oreo. Meerdere lezers maken melding van de update, die automatisch komt binnenrollen. Huawei test momenteel voor de Huawei P10-serie de update naar Oreo, waarbij iedereen zich kan aanmelden en Oreo al kan proberen. Waar de update in de afgelopen tijd al breder uitgerold werd naar de Mate 9, is die nu ook beschikbaar in Nederland.

Huawei Mate 9 Android 8.0 Oreo

Dankzij Android 8.0 Oreo worden verschillende nieuwe functies toegevoegd. Je kunt gebruik maken van de Picture-in-Picture modus waarbij bijvoorbeeld Google Maps als drijvend venster over de huidige app wordt gelegd. Er is ook ondersteuning voor notificatiekanalen en is de functie ‘automatisch aanvullen’ verbeterd en uitgebreid. Tevens kan je nu aangeven welke apps op de achtergrond mogen blijven draaien.

De update

De update wordt vanaf nu uitgerold voor de Huawei Mate 9. Zodra de update beschikbaar is, krijg je hiervan een melding op je toestel. Je kunt eventueel handmatig controleren bij Instellingen > Update Center > Controleren op updates.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel