Huawei ziet omzet groeien met 44 procent; Mate 9 al meer dan 5 miljoen keer verkocht

Het Chinese Huawei heeft de jaarcijfers over 2016 naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat Huawei vorig jaar erg goede zaken heeft gedaan. De consumentendivisie zag de omzet steeg met 44 procent. Ook dit jaar wil Huawei weer goede zaken doen.

Huawei omzet 2016

De omzet van de consumentendivisie van Huawei heeft goede zaken gedaan vorig jaar. Huawei heeft de financiële cijfers naar buiten gebracht en het bedrijf spreekt over ‘een solide groei en blijvende investeringen’. De smartphones zorgen voor erg goede resultaten. Eerder schreven we al dat Huawei vorig jaar 140 miljoen smartphones aan de man wist te brengen. De omzet steeg met 44 procent en de jaaromzet kwam daarmee uit op omgerekend24,43 miljard euro. Huawei heeft tevens bekend gemaakt dat de Huawei Mate 9 in vier maanden tijd 5 miljoen keer verkocht is.

Huawei P9

Vooral de Huawei P9 en P9 Plus zorgden voor een enorme boost in de verkopen. Eerder werd al bekend dat de P9-serie meer dan 12 miljoen keer verkocht is. Ook de Huawei P9 Lite doet het erg goed. Dit jaar zet Huawei vol in op in ieder geval drie andere toestellen; de Huawei P10, Huawei P10 Plus en de Huawei P10 Lite. De Huawei P10 is sinds eind maart te koop in Nederland en ook de Huawei P10 Lite is verkrijgbaar.

Samsung is op dit moment marktleider, Apple staat tweede en Huawei staat op derde plaats. Eerder werd al duidelijk dat Huawei volgend jaar op de tweede plaats wil staan van grootste smartphonefabrikant.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel