Huawei enorm populair: 140 miljoen smartphones verkocht in 2016

Huawei heeft bekend gemaakt dat het dit jaar 140 miljoen smartphones heeft verkocht. In 2016 wist vooral de Huawei P9 voor een enorme verkoopboost te zorgen. Deze smartphone van de Chinese fabrikant viel meerdere malen in de prijzen in de afgelopen maanden. En het succes is nog niet voorbij voor Huawei, als we de berichten mogen geloven.

Huawei verkoop in 2016

Waar Apple en Samsung het lange tijd voor het zeggen hadden (en nog steeds hebben), is er steeds meer concurrentie. De Chinese fabrikant Huawei timmert nu een aantal jaar aan de weg en wist voor het eerst goed te scoren met de Huawei Ascend P6. In november van dit jaar werd bekend dat er 9 miljoen exemplaren van de Huawei P9 over de toonbank zijn gegaan, dit aantal ligt nu nog hoger.

Huawei P9

Huawei P9 en Mate 8

Over het hele jaar 2016 wist Huawei wereldwijd 140 miljoen smartphones te verkopen. Naast de Huawei P9 serie, die bestaat uit de Huawei P9, Huawei P9 Lite en Huawei P9 Plus, heeft ook de Huawei Mate 8 een groot aandeel gehad in de verkoopcijfers. Zeven miljoen exemplaren zijn er van deze phablet verkocht. Volgens Huawei CEO Richard Yu is het succes van de P9 nog niet ten einde, en is de verwachting dat er in totaal 12 miljoen keer een P9 verkocht wordt.

2017

Huawei maakte eind vorig jaar bekend, dat het de doelstelling had om in 2016 140 miljoen smartphones te verkopen. Dat is nu behaald. In het nieuwe jaar, 2017, verwachten we eveneens goede cijfers voor Huawei. Het merk bracht onlangs de erg interessante Huawei Mate 9 uit (lees ook de Huawei Mate 9 review) en we verwachten over een aantal maanden de introductie van de Huawei P10. De doelstelling voor het nieuwe jaar is nog niet naar buiten gebracht door de Chinese fabrikant.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel