Huawei Y5 II: enorm scherp geprijsde smartphone bereikt Nederland

De Chinese fabrikant Huawei heeft zonder het nieuws naar buiten te brengen, de Huawei Y5 II uitgebracht. De Y5 II is de opvolger van de vorig jaar uitgebrachte Huawei Y5. Het toestel is voorzien van prima specificaties en met name de erg lage prijs maakt het toestel erg interessant.

Huawei Y5 II

Het aanbod van uitgebreide smartphones tegen een relatief lage prijs wordt steeds groter. Vanaf vandaag ligt de Huawei Y5 II in de winkels, zo ontdekte DroidApp zojuist. De nieuwe smartphone dook eind maart al op, maar er was nog maar weinig bekend over de Huawei Y5 II. De Y-serie van Huawei kenmerkt zich door een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Vorig jaar werd de Huawei Y5 al uitgebracht en is de betaalbare Huawei Y6 ook te koop in ons land.

Huawei Y5 II kleuren

Vanaf vandaag kunnen we dus de Huawei Y5 II toevoegen aan dit rijtje. De smartphone is voorzien van een 5,0 inch HD-display. We zien aan de voorkant een 2 megapixel front-camera met flitser; wat handig is voor het maken van selfies in omgevingen met weinig licht. Aan de achterkant van de Huawei Y5 II bevindt zich een 8 megapixel camera.

Easy Key

Wat de Huawei Y5 II verder zo speciaal maakt is de ‘Easy Key’. Deze toets bevindt zich aan de zijkant van de smartphone en laat je acties toevoegen. Zo kan je er voor kiezen om met een enkele druk, of door meerdere keren achter elkaar te drukken een bepaalde app te openen.

Huawei heeft de Y5 II voorzien van een 1.3 GHz quad-core processor van MediaTek. Er is 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan interne opslagruimte. De Huawei Y5 II is uitgerust met een 2200 mAh accu en draait op Android 5.1 Lollipop met EMUI 3.1. Daarnaast heeft het toestel ondersteuning voor 4G en kan je dankzij dual-sim twee simkaarten gebruiken.

Huawei Y5 II kopen

Zoals gezegd is het toestel vanaf nu te vinden bij verschillende winkels. Het toestel heeft een adviesprijs van 120 euro en is daarmee erg interessant. Je kunt de Huawei Y5 II aanschaffen bij Bol.com, Mobiel en Belsimpel. Een compleet overzicht van specificaties vind je via onderstaande button op de Huawei Y5 II pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel