Huawei P30 Lite komt mogelijk in februari: is dit ‘m?

De berichten over de Huawei P30 hebben we al voorbij zien komen, maar nu gaan er ook berichten rond over de Huawei P30 Lite. De goedkopere smartphone zal mogelijk al in februari of maart gepresenteerd worden, voordat de P30-serie zelf wordt aangekondigd.

Huawei P30 Lite in het nieuws

Huawei komt naast de P30 Pro en ‘standaard’ P30 ook met de P30 Lite. Dit model zal het goedkoopste toestel zijn uit de P30-serie en zou mogelijk al in februari of maart aangekondigd moeten worden. Of dit betekent dat we de smartphone tijdens het Mobile World Congress krijgen te zien is nog maar de vraag. Huawei zou naar verluidt een opvouwbaar toestel en een 5G-smartphone willen presenteren. Nog een aankondiging van de P30 Lite zou het toestel doen ondersneeuwen lijkt ons.

Huawei P30 Lite foto case

Binnen enkele weken zou de Huawei P30 Lite al in de winkels moeten liggen. Er zijn al wat geruchten over de specs van het nieuwe toestel. De smartphone zou geleverd worden met een 6,0 inch Full-HD+ beeldscherm met een druppel-notch. Aan de achterkant krijgt de P30 Lite een triple-camera; wat opvallend is voor een toestel uit deze serie. Naar verluidt is er een 20 megapixel hoofdcamera, samen met een 16MP en 2MP sensor, vermoedelijk voor het vastleggen van diepte. Aan boord van de P30 Lite zal een Kirin 710 processor te vinden zijn; deze vinden we ook terug in de Huawei P Smart (2019) en de Honor 10 Lite.

In verschenen foto’s waarin een case voor het toestel is te zien, zien we een opening voor een 3,5 millimeter aansluiting. De prijs van de Huawei P20 Lite was bij lancering 349 euro. Mogelijk kiest Huawei er wederom voor het toestel onder de 400 euro te prijzen. Uiteraard houden we je op de hoogte zodra er meer bekend is over het toestel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel