Huawei P30: nieuwe berichten over OLED-scherm en optische zoom

Huawei komt binnenkort met de introductie van de nieuwe Huawei P30-serie. Deze serie zal bestaan uit in ieder geval de P30 en P30 Pro. Er is nu meer interessante informatie verschenen over de nieuwe smartphones.

Huawei P30 met OLED?

De Huawei P30 zou volgens de geruchten voorzien worden van een OLED-display. Dit zou een stap vooruit zijn, omdat bij de P20-serie alleen de Huawei P20 Pro zo’n type scherm kreeg. Volgens de informatie krijgt de Huawei P30 een 6,1 inch scherm, terwijl de Pro een 6,5 inch scherm krijgt van de Chinese fabrikant. De inkeping zal ook aanwezig zijn; om precies te zijn wordt het een druppel-notch. Zo bleek eerder al uit renders.

De camera van de P30-serie moet ook weer verder verbeterd worden. Dit wil het bedrijf aanpakken met een triple-camera voor de P30 en quad-camera voor de P30 Pro. De Pro zou daarbij ook voorzien worden van (10x) optische zoom. Het zijn een aantal dingen die eerder al rond gingen in het geruchtencircuit en nu opnieuw bevestigd worden. Huawei zou de P30 willen voorzien van een Ultra Wide Angle-lens, die in de plaats komt van de monochrome-camera die we nog bij zijn voorganger zagen. Mogelijk wordt ook gebruik gemaakt van nieuwe Sony camera-sensoren.

Huawei P30 render

Tevens krijgen de smartphones een vingerafdrukscanner onder het scherm, iets wat uit de renders al opgemaakt kon worden, wordt nu opnieuw bevestigd. De processor die we terug zullen gaan zien in de smartphones is de Kirin 980, een razendsnelle SoC uit de fabriek van Huawei. Er gaan ook berichten rond over 12GB aan RAM-geheugen voor de Huawei P30 Pro en 8GB voor de normale P30, maar dit lijkt ons onwaarschijnlijk. Waar de normale P30 een 3,5 mm aansluiting lijkt te krijgen, moet de P30 Pro het zonder deze hoofdtelefoonaansluiting doen.

Onbekend is nog wanneer de smartphones door Huawei gepresenteerd worden. Zodra hierover meer te melden is, houden we je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel