Huawei bevestigt aankondiging eerste vouwbare 5G-smartphone

Huawei zal tijdens het Mobile World Congress het doek van een langverwachte smartphone halen. De Chinese fabrikant presenteert in Barcelona de eerste vouwbare 5G-smartphone van het bedrijf.

Vouwbare smartphone met 5G

Huawei heeft in Beijing haar nieuwste, commerciële 5G-modem chipset gepresenteerd. Het gaat om de Balong 5000, welke binnenkort in smartphones te vinden zal zijn. De chipset biedt ondersteuning voor het 5G-netwerk en werkt daarbij ook met 4G-, 3G- en 2G-netwerken.

De eerste 5G-smartphone van de Chinese fabrikant wordt tevens een vouwbare smartphone, welke samen met een Kirin 980 processor wordt uitgerust. Dit type processor vinden we terug in de Huawei Mate 20 Pro en de Honor View 20. De aankondiging hiervan zal tijdens het Mobile World Congress plaatsvinden. De kans bestaat ook nog dat Huawei meer dan één 5G-toestel presenteert, de fabrikant heeft het namelijk over smartphones. Mogelijk zien we tijdens het MWC ook nog de Huawei P30, of kiest Huawei voor een apart event hiervoor.

Een datum waarop de nieuwe smartphone wordt aangekondigd is nog niet bekend gemaakt. Doorgaans wordt op de zondag voorafgaand aan de beurs een persconferentie gehouden door Huawei. Als dat ook dit jaar het geval is, dan zal dit plaatsvinden op 24 februari 2019. Huawei is overigens niet de enige, op 20 februari zal Samsung haar opvouwbare smartphone presenteren.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel