Huawei P9: update naar Android 8.0 Oreo komt er niet – beta gestopt

Huawei heeft een punt gezet achter de beta-versie van Android 8.0 Oreo voor de Huawei P9. Daarbij bevestigt Huawei dat de Huawei P9-serie niet voorzien zal worden van een update naar Android 8.0 Oreo. Dit is geen goed nieuws voor de bezitters van het vlaggenschip van twee jaar geleden.

Huawei P9: geen Oreo

De update naar Android 8.0 Oreo zal niet uitgerold worden naar de Huawei P9 en Huawei P9 Plus. De smartphonefabrikant startte enkele maanden geleden met de beta-versie van Oreo voor de P9-serie. Echter lijkt het nu definitief te zijn besloten dat er geen Oreo-update komt voor de smartphone, dit wordt bevestigd door de Engelse tak van Huawei.

Huawei P9 geen oreo

Huawei in het Verenigd Koninkrijk laat weten dat er geen Android 8.0 Oreo update beschikbaar komt. Dit heeft volgens Huawei te maken met het feit dat uit testen is gebleken dat de hardware van de smartphone niet goed overweg kan met Oreo. Veel functies werken niet en regelmatig ontstaan er crashes en bevriezingen. Hoewel de mail specifiek over de Huawei P9 gaat, ligt het voor de hand dat dit ook voor de Huawei P9 Plus geldt.

De Huawei P9 werd op de markt gebracht met Android 6.0 Marshmallow. Later kreeg het toestel de update naar Nougat. De update naar Oreo zal dus niet uitgerold worden voor de P9.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel