Huawei komt stilletjes met Huawei Mate 9 Lite; een omgetoverde Honor 6X

Huawei heeft in alle stilte de Huawei Mate 9 Lite een plekje gegeven in het portfolio. Toeval of niet, het toestel is nagenoeg identiek aan de eerder aangekondigde Honor 6X. Dit is het toestel van het dochtermerk van Huawei.

Huawei Mate 9 Lite

Sinds vorige week kunnen we in Nederland de Huawei Mate 9 in de winkels vinden. Nu gaat er nog een familielid van het toestel rond in de telecomwereld; de Huawei Mate 9. Deze smartphone is voorzien van een 5,5 inch Full-HD display, een Kirin 655 octa-core processor en een vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

Huawei Mate 9 Lite

Er is een variant met 3GB RAM en 32GB opslagruimte, en 4GB RAM met 64GB opslagruimte. De Huawei Mate 9 Lite draait op Android 6.0 Marshmallow met EMUI 4.1. De Huawei Mate 9 kwam op de markt met Android 7.0 Nougat en EMUI 5.0. Er is een dual-camera met 12MP en 2MP. Ook is er aan de voorzijde een 8MP front-camera en is er een 3340 mAh accu.

Een maand geleden kwam dochtermerk Honor met de Honor 6X aankondiging. Dit is de opvolger van de Honor 5X en is in veel opzichten een verbetering. Het design en de specificaties van de smartphone is nagenoeg hetzelfde, behalve dat we de naam Honor en Huawei zien.

Welke naar Nederland?

De Honor 6X is nog niet voor de Europese markt aangekondigd. Honor kwam in februari 2016 met de aankondiging van de 5X, dus mogelijk krijgen we de 6X ook in februari te zien. Het is nog de vraag of beide toestellen uitgebracht worden in Europa (die kans schatten we erg klein) of dat óf de Honor 6X óf de Huawei Mate 9 Lite naar Europa komt. We houden je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel