Huawei stoot Apple van tweede plaats van grootste smartphonefabrikant

Samsung staat nog steeds bovenaan de lijst van de grootste smartphonefabrikant. Dit is al geruime tijd zo, maar wel is de tweede plaats nu voor een andere fabrikant. Maar voor hoelang blijft Huawei op de tweede plaats staan?

Grootste smartphonefabrikant is nu Huawei

Huawei heeft momenteel de tweede plaats te pakken in het rijtje met grootste smartphonefabrikant. Dit blijkt uit cijfers van Counterpoint Research die nu zijn vrijgegeven. Hiermee heeft het Apple van de tweede plaats gestoten, dat lange tijd deze plek bezet hield. De eerste plaats is nog altijd voor Samsung die al sinds lange tijd deze plek vast weet te houden. In de maanden juni en juli lag het aantal verkochte toestellen van Huawei hoger dan dat van Apple.

Huawei tweede plaats smartphonefabrikant

Het aandeel van Samsung ligt volgens de grafiek op 20 procent. Bij Apple en Huawei is dit circa 12 procent. De hoeveelheid verkochte toestellen wordt niet gedeeld. Wel zal binnenkort de iPhone 8 uitgebracht worden, wat weer ervoor kan zorgen dat Apple de tweede plaats terugkrijgt.

Best verkochte toestellen juli 2017

In het overzicht met best verkochte toestellen zien we de iPhone 7-serie bovenaan en ook Oppo doet het goed. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ staan ook in het rijtje, maar Huawei-toestellen zien we niet terug. Dit komt volgens het onderzoeksbureau doordat Huawei een groot aanbod heeft van toestellen. Daardoor springt er niet één toestel specifiek bovenuit. Op 16 oktober komt Huawei met de aankondiging van de Mate 10.

Huawei liet eerder doorschemeren dat het in 2018 het doel voor ogen had om Apple in te halen. Volgens de nieuwste statistieken heeft het Chinese bedrijf dit doel behaald in juni en juli van dit jaar.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel