ING Bankieren app gaat TAN-code vervangen; eerste test begonnen

De bank ING is begonnen met het testen van een nieuwe functionaliteit. De Mobiel Bankieren app moet op termijn de TAN-code vervangen. Het begin is er nu en test met een aantal van haar klanten de nieuwe functie. Voortaan kan je nog makkelijker je betaling online voldoen.

ING app als vervanging voor TAN-code

ING klanten moeten een TAN-code invoeren als zij een betaling willen bevestigen. Bijvoorbeeld als je online die nieuwe cd aanschaft of een nieuwe telefoon koopt. De TAN-code krijg je tot nu toe nog als SMS op je smartphone. Ook wanneer je via de computer geld overmaakt naar iemand, dien je een pincode in te voeren.

ING Mobiel Bankieren TAN

De ING Mobiel Bankieren app moet de TAN-code zoals gezegd in de toekomst gaan vervangen. Betaalopdrachten kunnen goedgekeurd worden via de applicatie, door in te loggen. Deze kan je vervolgens bevestigen met je mobiele pincode, of met je vingerafdruk. Nu wordt een geselecteerde groep testers uitgenodigd de nieuwe functie te testen. Later wordt de functie voor iedereen beschikbaar, zo laat ING weten.

QR-code

Eerder werd ook al een andere vervanger bedacht voor de TAN-code. Een QR-code moet ook de TAN-code vervangen. Ook deze functionaliteit werkt via de Mobiel Bankieren app.

Test

Wanneer je als ING klant uitgekozen bent om deel te nemen aan de test, kan je hierover een bericht vinden in de ING Mobiel Bankieren app. Hiervoor hoef je geen update uit te voeren voor de Android-app. De functie wordt geactiveerd via een server-side update.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING NV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel