IKEA, Albert Heijn en goede doelen doen proef met ING Betaalverzoek

ING heeft met een tweetal bedrijven en twee goede doelen een proef gedaan waarbij de klanten konden betalen middels een betaalverzoek. Het is niet nodig om een rekening bij de ING te hebben om via de dienst te kunnen betalen.

ING Betaalverzoek als betaalmethode

Klanten van de online supermarkt AH.nl konden in geselecteerde gebieden ook betalen aan de deur via een ING Betaalverzoek. Onder deze klanten is deze manier dusdanig bevallen dat Albert Heijn nu een landelijke uitrol overweegt. Ook bij de Zweedse meubelwinkel IKEA was het mogelijk om te betalen via de dienst van de ING, zij hebben aan gegeven verder te willen met de betaalmethode.

Naast bedrijven doen ook Giro555 en Cordaid mee aan een proef om donateurs op een laagdrempelige manier een gift te laten doen. Bij Cordaid loopt de proef met het ING Betaalverzoek nog. Bij deze verzoekjes aan goede doelen is het mogelijk om zelf een bedrag in te vullen.

ING betaalverzoek 3.34

Volgens ING neemt het aantal betaalverzoeken nog altijd toe, iedere maand verwerkt de bank zo’n 2 miljoen verzoekjes. Onder deze gebruikers zijn een flink aantal MKB-klanten te vinden. De Tikkie-app van concurrent ABN Amro is vooral populair onder particulieren, die dienst telt 4 miljoen gebruikers.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING NV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel