InstaAgent verwijderd uit Play Store: verzamelde ook wachtwoorden

InstaAgent, de applicatie die Instagram-gebruikers inzicht zou moeten geven wie hun account heeft bekeken, is verwijderd uit de Google Play Store. Ook de iOS-app van de malafide toepassing is verwijderd uit de Apple App Store. De applicatie hackte accounts op Instagram en eiste daarna geld. Echter heeft de ontwikkelaar meer gegevens verzameld dan gedacht.

InstaAgent

InstaAgent is eindelijk uit de Google Play Store verwijderd. Gisteren schreven we over InstaAgent, een applicatie die accounts op Instagram hackte en vervolgens zelf foto’s plaatste. Pas na een betaling kregen gebruikers zelf pas weer toegang tot de fotodienst. De omschrijving van de applicatie deed beloven dat gebruikers met de app konden zie wie van hun volgers het meest op hun Instagram-account heeft gekeken.

instaagent hack

Niet alleen hackte InstaAgent accounts, het verzamelde ook honderdduizenden gebruikersnamen en wachtwoorden van gebruikers. De applicatie zou op de zeventiende plek staan van meest gedownloade Android-apps in Nederland van dit moment. In totaal is de applicatie tussen de 100.000 en 500.000 keer gedownload voor Android. Het downloadaantal voor iOS is niet bekend. Omdat de ontwikkelaar mogelijk inloggegevens heeft verzameld, raden we je aan om voor de accounts waarvoor je dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt, hiervan onmiddellijk het wachtwoord te veranderen!

Daarnaast kan je ook op de website van Instagram applicaties beheren die toegang hebben tot je Instagram-account. Het is verstandig om ook hier de applicatie uit te verwijderen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel