Instagram 7.5: foto’s hoeven niet meer vierkant te zijn

Instagram heeft een opmerkelijke wijziging doorgevoerd in de foto-app. De beperking dat afbeeldingen alleen in de verhouding van een vierkant geplaatst konden worden, is voorbij. Voortaan hoef je je landschapsfoto’s en andere afbeeldingen niet meer bij te snijden naar een vierkant formaat.

Instagram

Instagram heeft een wijziging doorgevoerd voor het uploaden van foto’s. Een foto die je wilt uploaden hoeft niet langer meer vierkant te zijn. Vanaf het begin van Instagram waren gebruikers gebonden aan het vierkante ‘Square’ formaat. Wel bestonden er apps zoals SquareDroid die witte balken onder en boven de foto konden plaatsen zodat je alsnog het hele beeld erop kreeg, maar die apps zijn nu verleden tijd geworden.

Instagram vierkant

Aan de andere kant zorgde de beperking van het formaat ervoor dat je op een andere manier een foto maakt. Dat Instagram deze knoop heeft doorgehakt is niet vreemd. Volgens het bedrijf zijn één op de vijf foto’s voorzien van een zwarte of witte rand zodat de gehele foto geplaatst kan worden.

Instagram zal zowel de (verticale) portretfoto’s als de (horizontale) landschappen en zonsondergangen naadloos integreren in de app. Het maken van een foto vanuit de Instagram-app zelf zal nog wel met een vierkante verhouding gebeuren, maar bij het uploaden vanuit de galerij hoef je vanaf Instagram 7.5 niet meer dingen van je foto af te snijden. Ook horizontaal opgenomen video’s kunnen zonder te ‘croppen’ geplaatst worden op Instagram.

Instagram 7.5

Instagram 7.5 wordt vanaf nu uitgerold voor Android en Apple iOS. Via onderstaande button kan je Instagram gratis downloaden uit de Play Store. Daarnaast moet de functie ook nog aan de kant van de server geactiveerd worden. Het kan dus zijn dat je later pas deze mogelijkheid krijgt.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel