‘Instagram gaat resolutie van foto’s drastisch verhogen’

Fotodienst Instagram zal binnenkort in een veel hogere resolutie de foto’s gaan weergeven. Hoewel op het display van een smartphone de foto nog er geweldig uit kon zien, kan die bij het bekijken op de computer veel minder ogen.

Instagram: hogere resolutie

Instagram gaat foto’s vermoedelijk in hogere resolutie weergeven. Foto’s die via Instagram worden geplaatst hebben tot nu toe een resolutie van 640 x 640 pixels. Nu zijn er aanwijzingen gevonden die onthullen dat Instagram de foto’s in hogere resolutie aan zal gaan bieden, namelijk in een resolutie van 1080 x 1080 pixels.

instagram-1080px
Foto Mobiflip

Het gaat om de weergave in de browser, daar is de aanwijzing gevonden in de code. Hierdoor is het aannemelijk dat het niet al te lang meer zal duren totdat alle gebruikers de foto’s in hogere resolutie te zien zullen krijgen. Het is echter nog wel de vraag of het comprimeren van afbeeldingen in de Instagram-app nu ook minder zal zijn.

Onlangs kwam er een grote update uit voor Instagram. Met de update naar Instagram 7.0 werden diverse nieuwe functies toegevoegd aan de Android-app.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+

via

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel