Instagram introduceert gezicht-filters, hashtag-stickers en Rewind

Instagram heeft weer nieuwe functies klaarstaan voor haar app. Opnieuw zien we weer overeenkomsten met functies die we kennen uit Snapchat; gezicht-filters. Instagram voegt echter nog meer nieuwe functies toe zoals hashtag-stickers en de nieuwe feature Rewind.

Instagram gezicht-filters

Gezicht-filters, ofwel Face filters, worden vanaf nu ook beschikbaar in de Instagram app. De filters kennen we vooral van Snapchat waarbij je een virtuele bril op kunt zetten, een hoedje, kroon of bloemenbandje op je hoofd kunt zetten of de oren van een konijn kunt kiezen. In de video zien we ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld wiskundige figuren rond je te laten zweven.

Instagram gezicht-filters

Om te beginnen zijn er acht filters beschikbaar in Instagram Stories. Dit zal in de toekomst wel uitgebreid worden. Daarbij werken de filters via zowel de front-camera als de camera aan de achterkant. Je kunt niet alleen bij foto’s maar ook bij video’s en Boomerang (gifjes) de filters toepassen.

Instagram hashtag-stickers

Hashtag stickers en meer

Instagram heeft nog meer toegevoegd aan de app-update. Je kunt vanaf nu hashtag-stickers gebruiken. Dit zijn stickers die je in je verhaal plaatst die klikbaar zijn. Hetzelfde is al mogelijk met locaties, mentions en dergelijk. Er is verder een nieuwe ‘gum’ toegevoegd en een ‘rewind’ functie. Hiermee kun je video’s omgekeerd afspelen.

Als je de nieuwste Instagram versie hebt gedownload worden de nieuwe functies vanaf nu gefaseerd geactiveerd via de app.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel