Instagram Collecties laat je opgeslagen berichten ordenen: bekend van Snapchat?

Een nieuwe functie voor de Instagram-app. Eerder werd het al mogelijk om berichten op te slaan en nu is er de functie Instagram Collecties. Hiermee kun je opgeslagen berichten beter ordenen. De functie is vergelijkbaar met de dienst Snapchat.

Instagram Collecties

Instagram Collecties is de nieuwe functie waarmee gebruikers de opgeslagen foto’s en video’s geordend kunnen worden. Sinds enige tijd kun je in de Instagram app ervoor kiezen om berichten op te slaan en deze vind je terug in je eigen profiel. De zogenoemde ‘Collections’ doen erg denken aan Snapchat, waarbij je content kunt onderverdelen in categorieën.

De collecties kun je zelf aanmaken, wanneer je een post opslaat. Je kunt ook in het overzicht met opgeslagen items een nieuwe collectie aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld een aparte collectie aanmaken met foto’s van steden, foto’s van dieren en foto’s van vrienden.

Instagram rolt de nieuwe collecties vanaf nu uit via een server-side update, voor zowel Android als iOS. Dit gebeurt in de komende dagen. Je hoeft dus geen update te downloaden uit de Google Play Store. Mocht je Instagram nog niet geïnstalleerd hebben, dan kun je hem via onderstaande button uit de Play Store halen. Je kunt ook DroidApp volgen op Instagram.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel