Instagram Direct: nieuwe Snapchat-functie met automatisch verwijderende foto’s en video’s

Instagram heeft in de afgelopen tijd al veel functies ingevoerd die we eerder bij andere applicaties zagen. Vooral van Snapchat worden veel functies overgenomen. Vandaag weer; met een update voor Instagram Direct wordt de foto-app (steedS) meer een berichtendienst. We vertellen alles over deze functie.

Instagram Direct

Foto-app Instagram heeft een update uitgebracht voor de functie Instagram Direct. Hiermee wordt het net als bij Snapchat mogelijk om iemand een video of foto te versturen die maar één keer bekeken kan worden. Je kunt niet met een tekstbericht of dergelijke erop reageren.

Bij het openen van het berichtenvenster (swipen van rechts naar links bij de feed-weergave) zie je bovenin het camera-icoontje. Wanneer je een foto of video hebt gemaakt kun je deze delen in een verhaal (Instagram Stories) of nu ook naar een persoon, als privébericht. Vervolgens kan die persoon eenmaal de foto of video bekijken.

Overigens krijgt de ander wel een melding als je van zijn of haar meesterwerk een screenshot maakt. Dit blijft dus voor de ander niet onopgemerkt. Instagram rolt het vernieuwde Instagram Direct vanaf nu uit via versie 10.16. Vandaag schreven we ook over de Instagram Paas-stickers.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel