Instagram komt met afscherming gevoelige content, tweestapsverificatie en opslaan live video’s

Instagram rolt drie nieuwe functies uit naar de Android-app van de fotodienst. Vanaf nu kan je je account extra beveiligen door gebruik te maken van tweestapsverificatie. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt om live video’s op te slaan.

Instagram Live Video opslaan

Met Instagram kun je sinds enige tijd live video streamen. Zo kun je je mooiste momenten delen met je vrienden. Waar diensten als Periscope de mogelijkheid bieden om video’s op te slaan, is dat vanaf nu ook met Instagram mogelijk. Overigens is het alleen mogelijk om je eigen videostreams achteraf op te slaan. Daarbij worden ook opmerkingen, likes en het aantal kijkers meegenomen.

Instagram Live Video opslaan

Tweestapsverificatie

Daarnaast wordt via een server-side update tweestapsverificatie uitgerold. Dit maakt het mogelijk om je Instagram-account beter te beveiligen. Hiervoor dien je je telefoonnummer te koppelen aan je account waarna de verificatiecode toegezonden wordt en ingevuld dient te worden. Zodra je opnieuw inlogt met je account op een nieuw apparaat, krijg je wederom een verificatiecode toegezonden.

Gevoelige content afgeschermd

In Instagram worden gevoelige afbeeldingen van bijvoorbeeld artistiek naakt afgeschermd met een blur. Gebruikers moeten dan op de foto tikken om deze te kunnen bekijken. Instagram ligt al langer onder vuur voor het blokkeren van verschillende soorten afbeeldingen, met de blur lijkt Instagram eindelijk een manier gevonden te hebben om alle gebruikers tevreden te stellen.

Instagram blur voor gevoelige content

Updaten naar Instagram 10.12

Je vindt de save-functie vanaf Instagram 10.12 die vanaf nu uitgerold wordt via de Google Play Store. De tweestapsverificatie vind je terug in het overzicht met instellingen en wordt via een server-side update toegevoegd.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel