Instagram Stories heeft nu meer gebruikers dan Snapchat, plus nieuwe functies

Instagram heeft nieuwe cijfers naar buiten gebracht over het gebruik van de functie Stories. De dienst, die gekopieerd is van Snapchat, heeft meer actieve gebruikers dan Snapchat zelf. Met Instagram Stories kun je je eigen verhaal delen via beeld.

Instagram Stories gebruikers

Instagram kwam in augustus vorig jaar met de functie Instagram Stories. Deze van Snapchat gekopieerde functie maakt het mogelijk om je verhaal te delen middels foto’s en video’s. Hierbij kun je de beelden voorzien van extraatjes zoals tekst, tekeningen en stickers. Na 24 uur verdwijnen de beelden en zijn ze niet meer door jou en anderen te bekijken.

Instagram Stories Explore

Nu heeft Instagram bekend gemaakt dat Stories door meer dan 200 miljoen mensen actief gebruikt wordt. Dit betekent dat de vergelijkbare functie meer gebruikers heeft dan dat Snapchat met haar app heeft. Volgens de berichten zou Snapchat in februari van dit jaar 158 miljoen gebruikers weten te binden.

Instagram maakte verder bekend dat je geostickers voortaan in vier nieuwe steden kunt gebruiken; Tokyo, Madrid, Londen en Chicago. Ook krijg je sneller toegang tot je favoriete stickers.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel