Instagram activeert uploaden van foto’s via (mobiele) website: zo werkt het

Instagram heeft stilletjes de mobiele website van de fotodienst uitgebreid met een nieuwe feature. Voorheen kon alleen via de app een foto geüpload worden, maar nu kan ook hiervoor de (mobiele) Instagram website voor gebruikt worden.

Instagram uploaden via mobiele website

Het is vanaf nu mogelijk om via de browser op je smartphone een foto te delen met het sociale fotonetwerk. De ontwikkelaars hebben de upload-functie toegevoegd aan de mobiele browser. De functie is vooralsnog niet beschikbaar op de desktop via de standaard website. Voorheen was het overigens officieel alleen mogelijk foto’s te delen via de app van Instagram.

Zo werkt het

Wanneer je op de mobiele website zit vind je bovenin het camera-icoontje, vervolgens vraagt de browser om rechten tot het openen van foto’s. Je kunt hierbij kiezen om een foto te openen via de bestandsbeheerder of een nieuwe foto te maken met de camera. Wanneer je de foto hebt gekozen kun je kiezen om de afbeelding te roteren of in volledige breedte te uploaden.

Het is niet mogelijk om in te zoomen, effecten toe te voegen en filters te kiezen. Wel kun je een bijschrift toevoegen, maar wordt het bericht niet gedeeld met de sociale netwerken zoals bij de app het geval is.

De functie is vanaf nu beschikbaar via de mobiele website van Instagram. Volg je DroidApp al op Instagram?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel