Instagram laat gebruikers eigen reacties modereren

Instagram laat gebruikers in de toekomst eigen berichten modereren. Gebruikers van het fotonetwerk kunnen zelf filters aanmaken met woorden die zij liever niet onder hun foto’s zien staan. De functionaliteit zou voornamelijk bedoeld zijn om scheldpartijen en beledigingen weg te filteren.

Instagram met tekst filters

Naast filters voor foto’s en video’s krijgt Instagram nu ook een filter voor de reacties onder de geplaatste content. Naast tools waarmee hele berichten verwijderd kunnen worden onder een eigen foto kunnen gebruikers ook woord filters instellen. Reacties van andere Instagram-gebruikers met woorden die in het filter voorkomen worden dan weggefilterd.

Instagram vertaling

Een woordvoerder van Instagram heeft tegenover de Washington Post gezegd dat door het nieuwe filter de reacties op het sociale netwerk vriendelijker worden. Ook zou het filter ervoor zorgen dat gebruikers meer gaan delen omdat negatief commentaar weggehaald kan worden. In sommige gevallen kan een gebruiker er in de toekomst voor kiezen om helemaal geen reacties toe te staan bij een bericht.

Accounts van bekende en populaire Instagram-gebruikers zouden binnenkort al met de functionaliteit aan de slag kunnen. Wanneer de overige gebruikers aan de beurt zijn is niet bekend.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel