Instagram introduceert ‘location en hashtag Stories’ en archiveer-functie

Instagram voert de laatste tijd verschillende nieuwe functies toe. Ook nu zijn er nieuwe features doorgevoerd in de app. Er komt binnenkort een archiveer-functie waarmee je berichten kunt verbergen. Nu kun je alvast gebruik maken van de locations en hashtag Stories.

Instagram Location Stories

In het ontdek-tabblad, ook wel Explore genoemd, vind je vanaf nu twee nieuwe features. De locatie waar je op dat moment bent wordt uitgelicht en geeft je direct de mogelijkheid om filmpjes die daar zijn gemaakt te bekijken. De filmpjes die hier getoond worden bevatten in dat geval de sticker met de plaatsnaam. Overigens kun je voordat je je verhaal met plaatsnaam deelt, de optie uitschakelen dat deze voor iedereen zichtbaar is in de story van je stad.

Nieuw zijn ook de Hashtag Stories. Deze werkt vergelijkbaar met de Location Stories, maar zorgen voor clickable hashtags in je verhaal. Daarbij worden alle Stories waarin de hashtag voorkomt gebundeld en kunnen deze door jou en door anderen bekeken worden.

Archiveren

Instagram komt ook met een Archiveer-functie. Hiermee kun je je eigen foto’s archiveren waardoor ze voor anderen onzichtbaar worden. De archiveer-functie is handig als je het verwijderen van de foto niet wilt. De gearchiveerde foto’s worden in een apart overzicht gebundeld en zijn alleen voor jou zichtbaar. Je kunt gearchiveerde foto’s hier altijd weer uithalen zodat iedereen ze weer kan bekijken.

De nieuwe functies in Stories zijn vanaf nu te gebruiken; de archiveer-functie lijkt bij enkele gebruikers al te zijn uitgerold en is te vinden bij je eigen profiel. Hashtag stickers werden ongeveer een week geleden geïntroduceerd door Instagram.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel