Instagram Reels: nieuwe optie brengt TikTok-feature naar Stories

TikTok is een populaire applicatie, of misschien beter gezegd, populaire hype, onder een groep gebruikers. Daar is Instagram nu ook achtergekomen. Met de nieuwe Instagram Stories Reels biedt Instagram nu een vergelijkbare functie.

TikTok in Instagram

Instagram voegt een nieuwe functie toe aan haar verhalen-functie Instagram Stories. De nieuwe functie heet Reels en is een tegenhanger van de populaire app TikTok. Je kiest een muziektrack en kunt vervolgens beginnen met het opnemen van de video. De bedoeling is dat je tijdens het afspelen van de muziek playbackt of begint te dansen.

Instagram Reels TikTOk

Instagram ‘leent’ wel vaker functies van andere diensten. Instagram Stories zelf is gebaseerd op Snapchat en wordt door veel mensen gebruikt. Daarbij is Stories in de afgelopen tijd uitgebreid met nieuwe filters en mogelijkheden; functies die we veelal eerder bij concurrerende apps terugzagen.

Wil je Instagram Reels gebruiken, dan moet je nog wel even geduld hebben. De nieuwe feature wordt momenteel alleen getest onder een groep gebruikers in Brazilië. Het is niet bekend of de feature later ook naar andere landen en gebruikers wordt uitgerold.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel