Instagram komt met naamtags en introduceert nu Focus in Stories

We kennen ze van Snapchat, en nu komt ook Instagram met naamtags die je kunt scannen. De functie wordt nu voorbereid en komt binnenkort naar Instagram, zo is op te merken uit screenshots. Daarnaast introduceert de fotodienst nu al een nieuwe portretmodus in Instagram Stories; Focus.

Focus in Instagram Stories

Vanaf nu kun je in Instagram Stories gebruik maken van een nieuwe feature; Focus. Voor het delen van je selfie kun je deze feature gebruiken om de achtergrond te vervagen en je gezicht scherp te krijgen. De Focus functie werkt niet alleen voor je foto’s, maar ook voor een video.

Instagram Stories Focus

Naamtags

Een andere nieuwe feature die nog niet beschikbaar is, maar waar wel aan gewerkt wordt, is de naamtag. De functie voor naamtags is ontdekt in de code van de applicatie. Het is in feite een QR-code die gescand kan worden, waarna anderen deze kunnen scannen om je profiel snel te bereiken. Vooral voor de grotere accounts kan de functie van toegevoegde waarde zijn. De naamtag kan als de functie is toegevoegd, gedeeld worden vanuit de profielpagina.

Update 5 oktober: Instagram Naamtags zijn nu beschikbaar!

Instagram naamtags

De vormgeving kan op verschillende manieren aangepast worden. Denk aan emoticons, kleuren of een eigen gekozen selfie. Hieronder vind je een demo van hoe de functie werkt. De Focus functie wordt nu uitgerold via een server-side update.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel