Instagram test ‘Favorites’; alleen foto’s delen met je (beste) vrienden

Niet alle foto’s die je maakt zijn geschikt voor al je volgers op Instagram. Stel je voor dat je tijdens de warmste dag van het jaar lekker op het strand lag, terwijl je baas en collega’s dachten dat je ziek was. Foto’s van jou op het strand kun je dan maar beter niet delen op je Instagram. Daar heeft Instagram nu wat op bedacht; Favorites.

Instagram Favorites

Om een situatie als bovenstaande te ontwijken maken mensen soms een tweede Instagram account aan. Op die manier kun je met je tweede account foto’s delen die niet geschikt zijn voor iedereen. Een erg omslachtige manier van delen, zo lijken ze ook bij Instagram te beseffen. Instagram komt daarom met een nieuwe functies; favorites, ofwel favorieten.

Instagram is deze nieuwe functie aan het testen, zodat je foto’s kunt delen met je favoriete vrienden. Vooralsnog lijkt het slechts om één lijst te gaan. Het zal dus niet mogelijk zijn om voor elke groep een aparte lijst aan te maken. Je kunt per foto aangeven of je je foto met iedereen deelt of met je favoriete vrienden.

Instagram Favorites

Vrienden die je opneemt in je favorieten zullen hier geen melding van krijgen. Foto’s die je deelt met je favorieten zullen met een groen icoontje gemarkeerd worden. Zo kunnen je favorieten zien dat ze op je favorieten lijst staan. Deze lijst mag zo groot zijn als je zelf wilt en je kunt deze lijst te allen tijde aanpassen. Instagram verwacht dat een groep favorieten gemiddeld ergens tussen de 10 en 30 zal liggen.

De functie is zoals gezegd nog niet beschikbaar, maar zal in de toekomst wel uitgerold worden naar gebruikers van Instagram. Volg je DroidApp al op Telegram?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel