Join: een interessante app als alternatief voor Pushbullet

Pushbullet krijgt er een concurrent bij als het aan de ontwikkelaars van de app ‘Join’ ligt. Met Join kan je razendsnel bestanden uitwisselen tussen de computer en je smartphone. Tevens kan je ook op een ideale manier met een druk op de knop een geselecteerde tekst synchroniseren. Wat is er zo handig aan Join en is het een volwaardig alternatief voor Pushbullet en AirDroid?

Join

Join is een applicatie die zich momenteel in beta-fase bevindt. De applicatie is ontwikkeld door iemand die al een reeks handige plugins heeft uitgebracht voor de app Tasker. Met Join heb je een alternatief in handen voor het populaire Pushbullet of AirDroid. De app geeft je de mogelijkheid om op een snelle en gemakkelijke manier bestanden te synchroniseren tussen de tablet, computer of smartphone. Je kunt Join gebruiken in combinatie met de Chrome-extensie voor de browser op je computer.

Bestanden uitwisselen

Het aanmelden voor Join gaat via je Google-account. Bestanden die uitgewisseld worden, zoals screenshots en foto’s, worden dan opgeslagen in een speciale map in Google Drive. Echter is Join niet beperkt tot alleen het synchroniseren van bestanden. Via de Chrome-extensie is het bijvoorbeeld mogelijk om een tabblad die je open hebt staan met een druk op de knop te openen op je smartphone.

Razendsnel tekst kopiëren en plakken

Een andere functie die best wel handig kan zijn, is het automatisch plakken van tekst. Stel je hebt op je telefoon WhatsApp open. Wanneer het tekstveld actief is, kan je vanuit Chrome een stuk tekst selecteren en in de extensie op ‘paste’ klikken. Direct verschijnt de tekst die je zojuist hebt geplakt in het chat-venster. Je hoeft dan alleen nog maar op verzenden te drukken en het werk is gedaan. Vanaf je PC kan je ook er voor kiezen om een screenshot te maken van wat er op het scherm van je smartphone te zien is en ook is er de SMS-functie.

Join

In Pushbullet is er ook de mogelijkheid om bepaalde kanalen te volgen. Zo is het mogelijk om een melding te krijgen als een website een bericht geplaatst is. Ook DroidApp kan je volgen via Pushbullet. Deze functie is -helaas- niet aanwezig in Join.

Downloaden

Zoals gezegd bevindt Join zich momenteel in beta-fase. Echter kan je jezelf aanmelden als tester voor Join en de app vrijwel direct daarna gebruiken. Je kunt je hier aanmelden als Join tester waarna de applicatie gedownload kan worden uit de Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel