JotterPad 11: prachtige schrijf-app in Material Design

JotterPad is een simpele en tegelijkertijd prachtige applicatie voor het schrijven van artikelen of een verhaal. Recent kreeg JotterPad een update naar versie 11 met onder andere Material Design.

JotterPad is zoals gezegd een applicatie waarmee je documenten kunt typen, in een afleidings-vrije modus zodat je je volledig op je verhaal kunt richten. In de applicatie is ook een uitgebreid woordenboek te vinden, helaas wel in het Engels. Wel kun je je documenten laten synchroniseren met je Dropbox account.

jotterpad-11-1jotterpad-1
Daarnaast is het mogelijk om de typografie aan te passen in de applicatie, op die manier krijg je een ander lettertype te zien tijdens het schrijven. Je kunt kiezen uit zeven standaard modi en mocht je die alle zeven helemaal niets vinden, dan kun je je eigen stijl maken.jotterpad-typo

Daarnaast is het ook nog mogelijk om je werk op te slaan in PDF, RTF of HTML bestandsformaat. Docx ondersteuning is ook aanwezig maar alleen tegen betaling. Tegen betaling krijg je ook toegang tot andere handige functionaliteiten zoals het kiezen van eigen lettertypes, typemachine modus, research tools voor rijm en dus export mogelijkheid naar docx. Die in-app aankoop kost je op het moment van schrijven €6,90. Mocht je dat geld er niet voor over hebben dan weten we zeker dat je met de gratis versie ook een heel eind uit de voeten kunt. Je kunt Jotterpad 11 gratis downloaden vanuit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel