Komt WhatsApp met een eigen betaaldienst?

WhatsApp is volgens betrouwbare bronnen mogelijk bezig met een eigen betaaldienst. De dienst zal als eerst beschikbaar komen in India als de berichten kloppen, binnen zes maanden. Er zijn verschillende aanwijzingen naar de betaal-functie in WhatsApp.

WhatsApp met betaalfunctie?

WhatsApp is mogelijk bezig met een nieuwe functie die het mogelijk moet maken om betalingen te verrichten via WhatsApp. De collega’s van TechCrunch maken hier melding van. Een doorgaans erg betrouwbare bron die de vraag heeft uitgezet aan Facebook, de eigenaar van WhatsApp. In de reactie wordt de komst van betalen via WhatsApp niet bevestigt, maar ook niet ontkent;

“India is an important country for WhatsApp, and we’re understanding how we can contribute more to the vision of Digital India. We’re exploring how we might work with companies that share this vision and continuing to listen closely to feedback from our users”.

Eerder werd al bekend dat er gesprekken zijn geweest met de Indiase minister van IT-zaken. Daarbij gaf WhatsApp aan dat het zich in een vroeg stadium bevond voor het implementeren van een betaal-functie. Ook zouden er andere aanwijzingen zijn voor de nieuwe functie in WhatsApp. Zo is er bijvoorbeeld een vacature geplaatst waarin gezocht wordt naar iemand die mensen kan helpen met transacties en bankzaken.

In India is WhatsApp al langer actief in de zogenoemde e-commerce wereld. Hierdoor ligt het voor de hand dat WhatsApp ook met een betaaldienst komt. Het is nog maar zeer de vraag of de WhatsApp betaalfunctie dan ook echt naar Europa en Nederland komt. Zie jij betalen via WhatsApp wel zitten?

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel