KPN wil mobiele telefonie via WiFi-netwerken aanbieden

Mobiele telecomprovider KPN wil vanaf volgend jaar mobiele telefonie via WiFi gaan aanbieden aan haar klanten. Dat heeft de provider bekend gemaakt op het door KPN georganiseerde Capital Markets Day.

Met KPN via WiFi bellen

KPN wil vanaf 2017 het bellen via WiFi-netwerken gaan aanbieden, het bellen via WiFi zal voor gebruikers geen problemen moeten opleveren, dat laat KPN aan Tweakers weten. Wanneer je via WiFi belt kun je gewoon gebruikmaken van je eigen mobiele telefoonnummer en kun je bellen en gebeld worden.

Het bellen via WiFi is vrijwel identiek aan de manier waarop je nu een telefoongesprek voert. Alleen maak je dan gebruik van een eigen WiFi-netwerk in plaats van een standaard telefoonmast. Voor gebieden met weinig dekking of binnenshuis kan het bellen via WiFi een groot verschil maken in bereikbaarheid.

Nog dit jaar gaat KPN ook VoLTE aanbieden via haar netwerk, met VoLTE wordt het mogelijk om via een 4G-netwerk te bellen. Voordeel hierbij is dat de geluidskwaliteit veel hoger is en dat de verbinding sneller gerealiseerd kan worden. Ook zal KPN de maximale downloadsnelheid gaan opschroeven van haar 4G-netwerk. Theoretisch kunnen klanten dan snelheden behalen van 375Mbit/s.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel