KPN start voorverkoop duurzame Fairphone 2

KPN zal deze week starten met de voorverkoop van de duurzame Fairphone 2. Deze telefoon is van begin tot eind duurzaam tot stand gekomen waarbij gelet wordt op sociale en ecologische omstandigheden. Dit is het verhaal achter de Fairphone 2 en haar specificaties.

Fairphone 2, tweede eerlijke telefoon

De Fairphone 2 is de opvolger van de in 2013 uitgebrachte Fairphone, net als haar voorganger is ook deze telefoon geheel duurzaam gebouwd. Zo worden het tin en tantaal dat in de smartphone te vinden is, gedolven uit conflictvrije mijnen. Fairphone investeert verder in een welzijnsfonds voor werknemers en verbetert de recycling van elektronisch afval. Bij de Fairphone 2 wordt nu ook gebruik gemaakt van Fairtrade goud, dit betekent dat er een eerlijke prijs wordt betaald voor het goud.

Een duurzame telefoon moet natuurlijk ook goed te vervangen zijn, een kapotte luidspreker, microfoon, USB-poort of camera is dan ook geen probleem. Hierdoor heeft de Fairphone 2 automatisch een langere levensduur want onderdelen zijn makkelijk te verkrijgen en te vervangen.

Fairphone 2 is modulair

Specificaties Fairphone 2

De Fairphone 2 is een op Android 5.1 Lollipop gebaseerde smartphone met een 5 inch scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Ook beschikt de Fairphone 2 over een Qualcomm quad-core processor met een kloksnelheid van 2.26 GHz. Met 2 gigabyte aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte is de telefoon prima geschikt voor het multitasken en opslaan van bestanden.

Fairphone 2

In de Fairphone 2 kunnen twee SIM-kaarten worden geplaatst van het type “Micro-SIM”. Daarmee ondersteund deze telefoon ook 2G, 3G en 4G netwerken. Aan de achterzijde van de Fairphone 2 is een 8 megapixel camera met flitser te vinden en voor het maken van een selfie beschikt de telefoon over een 2 megapixel camera. De batterij beschikt over een maximale capaciteit van 2420 mAh en is in theorie voldoende om een gehele dag mee door te komen.

In Nederland zal KPN de eerste provider zijn die deze smartphone zal gaan verkopen in combinatie met een abonnement. Meer informatie over deze abonnementen en prijzen vind je bij KPN.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel