Laatste Android P Developer Preview/Beta uitgebracht (download)

De vijfde, en tevens laatste Developer Preview versie van Android P is uitgebracht. Dit betekent dat we binnenkort de definitieve versie van Android P kunnen verwachten. Ditzelfde geldt voor Android P Beta 4 die uitgebracht is.

Android Developer Preview 5 / Beta 4

Google heeft voortgang geboekt met Android P. Het bedrijf heeft Developer Preview 5 en Beta 4 vrijgegeven van de nieuwe Android-versie. De nieuwe versie bevat vooral onderhuidse verbeteringen. Ontwikkelaars kunnen aan de slag met de definitieve API’s en instellingen om hun apps te optimaliseren.

Tevens zijn verschillende bugs en problemen opgelost die in eerdere versies werden gevonden. Volgens Google kunnen we Developer Preview 5 en Beta 4 als ‘release-ready’ zien, wat betekent dat er in principe geen grote veranderingen meer plaatsvinden in de nieuwe Android-versie.

Android P Developer Preview 5 Beta 4

Degenen met een Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL kunnen aan de slag met de Factory Images of OTA Images van de nieuwe versie. Tevens zal de OTA-update uitgerold worden aan degenen die deelnemen aan het programma. Nokia, Sony, OnePlus en andere fabrikanten die deelnemen aan het beta-programma zullen in de komende tijd de update uitrollen.

De verwachting is dat de definitieve versie van Android P begin oktober aangekondigd wordt. Echter kan het zomaar zijn dat Google hierin nog een verrassing in petto heeft.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel