Lenovo Phab2 Pro eerste Project Tango augmented reality smartphone

Lenovo heeft drie nieuwe telefoons aangekondigd waaronder de Lenovo Phab 2 Pro. De Phab2 Pro is de eerste smartphone op basis van Googles Project Tango dat augmented reality voor iedereen beschikbaar moet maken. Augmented reality is te bekijken op het display van de Phab2 Pro en werkt iets anders dan virtual reality.

Lenovo Phab 2 Pro

De Lenovo Phab 2 Pro is het eerste voor Tango geschikte toestel waarmee augmented reality naar een hoger niveau wordt getild. Met een scala aan AR-apps geeft deze telefoon je toegang tot een nieuwe dimensie. De telefoon kan zelf meten en bepalen hoe een kamer of object er uitziet en ziet alles in 3D.

Lenovo Phab2 Pro

Qua specificaties is de Lenovo Phab2 Pro uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 652 processor met 4G LTE ondersteuning. Voor een goede geluidsweergave is de telefoon uitgerust met Dolby Atmos technologie en kan je geluid opnemen in 5.1-kanaals geluid. Het scherm is 6,4 inch groot en heeft een weergaveresolutie van 2560 x 1440 pixels. Wie graag foto’s maakt kan dat doen met de 16 megapixel camera op het toestel.

Phab2 en Phab2 Plus

Naast de Phab2 Pro heeft Lenovo ook twee goedkopere toestellen aangekondigd in de Phab2-reeks. De Phab2 en Phab2 Plus zijn niet geschikt voor Tango maar bieden nog steeds prima prestaties voor een zeer betaalbare prijs. De Lenovo Phab2 beschikt over een 6,4 inch display met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Ook de processor is iets anders dan de Phab2 Pro namelijk een MediaTek MTK 8735. De Phab2 levert ook iets in qua werkgeheugen en moet het met een ruime 3GB stellen.

Lenovo Phab2 Plus

Als we kijken naar de Phab2 Plus dan zien we dat dit toestel een iets hogere weergaveresolutie heeft, namelijk 1920 bij 1080 pixels. De processor krijgt een kleine upgrade naar een MediaTek 8783 octa-core processor en beschikt deze phablet over een 13 megapixel dualcamera.

Adviesprijzen voor de Phab2-serie liggen op voor de Phab2, voor de Phab2 Plus. Het grotere broertje met Tango ondersteuning zal gaan kosten.

Project Tango

Google heeft in de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan Project Tango om toestellen te laten begrijpen wat er zich in de omgeving van de gebruiker bevindt. Ook heeft Google het project gepromoveerd naar Tango want betekend dat de technologie vanaf nu “Tango” heet. Met Tango kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je nieuwe slaapkamer inrichten.

Tango biedt ook diverse educatieve elementen zoals het ontdekken van het zonnestelsel. Het spelen van games in augmented reality is ook mogelijk met een voor Tango geschikte telefoon. In de video’s hieronder zie je een aantal voorbeelden van wat je met Tango kunt doen.


Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel