Lenovo introduceert modulaire Motorola Moto Z en Moto Z Force

Lenovo heeft op haar eigen Tech World evenement twee nieuwe smartphones aangekondigd. De Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force zijn beide modulaire telefoons want met de zogenaamde Moto Mods geef je je smartphone een nieuw doel. De Moto Mods werken anders dan de modules die LG recent op de markt bracht.

Motorola Moto Z

De Motorola Moto Z is een zeer dun toestel, met slechts 5.2 millimeter voel je dit toestel nauwelijks in je broekzak. Het toestel is gemaakt van aluminium en roestvrij staal wat zorgt voor een robuust uiterlijk. Aan de binnenkant vinden we eveneens robuuste specificaties, dankzij de Qualcomm Snapdragon 820 processor ben je voorzien van uitstekende prestaties.

Motorola Moto Z

Voor fotografie is het toestel uitgerust met een 13 megapixel camera aan de achterzijde en 5 megapixel aan de voorkant. Intern is er 32GB of 64GB aanwezig voor het opslaan van apps en multimedia, 4GB aan werkgeheugen en een 2600 mAh batterij. Wel moet je bij het aanschaffen van deze telefoon rekening houden dat deze niet over een standaard 3,5 mm hoofdtelefoon aansluiting beschikt. Je kunt muziek luisteren door gebruik te maken van een hoofdtelefoon met USB Type-C of een adapter.

Motorola Moto Z

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Motorola Moto Z Force

Op papier lijkt de Motorola Moto Z Force zo op het eerste oog hetzelfde als de normale Moto Z. Naast vrijwel dezelfde specificaties, Snapdragon 820, opslagcapaciteit en werkgeheugen, biedt dit toestel toch nog iets meer. De Moto Z Force is namelijk uitgerust met “Shattershield” technologie wat inhoudt dat het toestel vrijwel onbreekbaar is. Ook beschikt de Moto Z Force over een grotere accu met 3500 mAh is deze 900 mAh groter dan het kleinere broertje. Voor het maken van foto’s beschikt de Moto Z Force over een 21 megapixel camera met laser autofocus.

Motorola Moto Z Force

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Moto Mods

Met de Moto Mods kun je Moto Z en Moto Z Force voorzien van nieuwe mogelijkheden. LG deed dit bijvoorbeeld al eerder met de LG G5 en haar LG Friends. Bij de Moto Mods klik je de module tegen de achterkant van de telefoon aan. Doormiddel van sterke magneten blijft de module altijd stevig tegen de telefoon aanzitten.

De Moto Z is bijvoorbeeld om te toveren tot een projector of JBL luidspreker. Wie graag wat meer accucapaciteit wenst kan ook gebruikmaken van een Moto Mod accupack die tot wel 22 uur extra smartphone plezier oplevert.

De Motorola Moto Z, Moto Z Force en Moto Mods zullen medio september in de Nederlandse en Belgische winkels verschijnen.

Lees ook

Reageer op dit artikel