Lenovo Z5 met dunne schermranden officieel; een tegenvaller

Menig smartphoneliefhebber kon de afgelopen tijd niet om de Lenovo Z5 heen. Deze smartphone wist bij de liefhebbers hoge verwachtingen te scheppen. Een lange standby-tijd, zeer dunne schermranden… en nu is het officieel; dit is de Lenovo Z5. En het is eigenlijk een teleurstelling.

Lenovo Z5 aangekondigd

De Lenovo Z5 is aangekondigd. In de afgelopen weken kwam het toestel al meerdere malen in het nieuws. Lenovo zelf bracht ook al teasers naar buiten van het nieuwe toestel. Een enorm schermoppervlakte en smakelijke voorproefjes werden getoond. Nu hij officieel is aangekondigd kunnen we de balans opmaken.

Lenovo Z5

Met de Lenovo Z5 heb je inderdaad een erg stijlvol toestel in handen. De schermranden zijn erg dun, maar toch kon ook Lenovo niet ervoor gaan om het toestel volledig randloos te maken. We zien toch een notch en een erg dunne schermrand onderop. De teaser deed de verwachting scheppen dat er geen notch aanwezig zou zijn. Dit lijkt toch wel misleiding te zijn geweest en worden we blij gemaakt met een dode mus.

Qua specificaties schiet het toestel niet tekort. Er is een 6,2 inch Full-HD+ beeldscherm met dus een notch. Van binnen is een Snapdragon 636 octa-core processor aanwezig, samen met 6GB RAM en 64/128GB opslagruimte. De Lenovo Z5 is voorzien van Android 8.1 Oreo met de eigen skin van Lenovo.

Lenovo Z5 UI

De telefoon krijgt een 3300 mAh accu mee en Lenovo liet eerder doorschemeren dat deze 45 dagen in standby moet kunnen staan. Echter is dit niet waar. De teaser die eerder door het bedrijf zelf werd gedeeld, ging niet over de standby-tijd van de smartphone, zo blijkt nu. Dit had betrekking op een nieuwe harddisk drive die door Lenovo is gepresenteerd; daar had ook de 4TB interne opslagruimte betrekking op.

Opvallend zijn ook de kleuren waarin de smartphone leverbaar wordt. We zien blauw, zwart en een twilight-achtige kleur zoals bij de Huawei P20 Pro en Honor 10; een blauw-groen-paarse kleur met een speciaal lichteffect. Er is verder een dual-camera met 16 megapixel, slimme Ai functies en een prijskaartje van omgerekend 175 euro.

Voor degenen die het toestel graag willen hebben, zullen hiervoor naar China moeten reizen. Het toestel wordt niet in Nederland of andere Europese landen uitgebracht.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel