LG aangeklaagd vanwege bootloop-problemen LG G4 en V10

LG is voor de rechter gedaagd door een groep bezitters van de LG V10 en LG G4. Beide toestellen kwamen negatief in het nieuws door bootloop-problemen waarbij de toestellen onbruikbaar werden.

LG bootloop rechtszaak

In de Verenigde Staten heeft een groep ontevreden bezitters van de LG G4 en V10 een rechtszaak aangespannen tegen LG. De zaak is aangespannen omdat een aantal toestellen uit de reeks kampen met bootloop-problemen. We schreven eerder al over de LG G4 bootloop-problemen en de gebruikers zijn er nu klaar mee. Na reparatie blijken bij verschillende gebruikers namelijk de problemen niet opgelost te zijn.

LG G4 bootloop

 

Voornamelijk de LG G4 is veel verkocht en de problemen vielen wel onder de garantie. De oneindige bootloop was het uiteindelijke resultaat van vastlopers, haperingen en af en toe een reboot. LG blijft volgens de aanklagers de toestellen verkopen, maar deze zouden mogelijk nog steeds vatbaar kunnen zijn voor een bootloop.

De eis

De LG G4- en V10-bezitters die hebben gekampt met een bootloop, zouden volgens de aanklagers een schadevergoeding moeten krijgen. Daarbij willen zij dat LG een reparatieprogramma start waarbij de reparatie van de smartphones makkelijker wordt gemaakt. Het probleem zou zitten in het solderen van het moederbord. Doordat deze niet overal even goed was gesoldeerd, kon deze niet tegen de hitte.

Persoonlijke noot

Even een persoonlijke noot; ikzelf heb ook de LG G4 in bezit, bijna twee jaar. Zelf heb ik ook het bootloop-probleem ervaren. Ik ken verhalen van mensen die het een tweede keer hebben meegemaakt. Hier blijft de tweede bootloop gelukkig vooralsnog uit. Ik ben nog altijd zeer tevreden met mijn G4 en wacht nog even met het vervangen, want hij is zo fijn.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel