LG: G4 en V10 krijgen toch Android 7.0 Nougat, maar je moet lang wachten

LG heeft in een officiële mededeling op haar eigen website bekend gemaakt dat de LG G4 en V10 toch een update krijgen naar Android 7.0 Nougat. Vorige week kwam in het nieuws dat de komst van de update uitgesloten leek. Echter moeten de bezitters van de twee smartphones wel relatief lang wachten op de update.

LG G4 en V10: update Android 7.0 Nougat

De update naar Android 7.0 Nougat voor de LG G4 en LG V10 zit er toch aan te komen. LG laat op haar eigen Koreaanse website weten dat het merk heeft besloten de update (toch) uit te brengen. Vorige week verscheen het nieuws dat de twee toestellen uit 2015 de update niet zouden krijgen.

Beide toestellen leveren volgens LG de beste prestaties onder Android 5.0 Lollipop en Android 6.0 Marshmallow. LG laat in het bericht weten dat klanten het recht hebben dat er onderzocht wordt of het uitrollen van de update mogelijk is. Nu is dus duidelijk geworden dat LG hiermee aan de slag gaat en dat de update inderdaad zal verschijnen voor de LG G4 en LG V10.

LG G4 V10 Android 7.0 Nougat statement
Statement van LG (vertaling met Translate)

Uitrol van de Nougat update

Een specifieke datum krijgen we niet door van de Koreaanse fabrikant. Wel is duidelijk dat LG nu pas lijkt te gaan beginnen aan het ontwikkelen van de update. Voor de LG V10 zou de update in het tweede kwartaal van 2017 moeten verschijnen. De LG G4 bezitters moeten nog langer wachten; de update voor de G4 staat gepland voor het derde kwartaal van 2017. Deze data geldt overigens voor het thuisland Korea en dus kan de daadwerkelijke uitrol in Nederland en België langer op zich laten wachten.

Het is goed te vernemen dat LG toch aan de update werkt voor de toestellen. DroidApp zal je op de hoogte houden zodra er meer informatie beschikbaar is over de Nougat-update voor de toestellen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel