LG G4: Android 6.0 Marshmallow update in Nederland: alle verbeteringen

Bezitters van de LG G4 kunnen vanaf vandaag de update naar Android 6.0 Marshmallow binnenhalen, zo ontdekte DroidApp. De update wordt door LG vanaf nu verspreid in diverse landen waaronder ook Nederland. De LG G4 is hiermee een van de eerste smartphones die de nieuwste Android-versie uitgerold krijgt. De update brengt verschillende verbeteringen die we voor je op een rij zetten.

LG G4: Android 6.0 Marshmallow

LG is begonnen met het uitrollen van het verspreiden van Android 6.0 Marshmallow voor de LG G4 in Nederland, zo ontdekte DroidApp. De LG G4 is het vlaggenschip van dit jaar van de Koreaanse fabrikant. Eerder maakte LG al bekend dat het de eerste fabrikant wilde zijn die de nieuwste Android-versie uit zou rollen voor een niet-Nexus smartphone. Echter trok LG na de Marshmallow-update in Polen al snel de update terug vanwege bepaalde problemen. Deze problemen lijken nu verholpen te zijn waardoor de update voor de LG G4 nu echt van start kan gaan.

LG G4 H81520A

 

Accuverbruik

De systeem-update voor de LG G4 brengt veel verbeteringen met de update naar Android 6.0 Marshmallow. Allereerst zijn er verbeteringen in het uithoudingsvermogen en het batterijverbruik. In Android 6.0 is de batterij-optimalisatie verder verbeterd zodat applicaties die een bepaalde tijd niet gebruikt worden niet stiekem toch stroom verbruiken. In het menu met instellingen kan bij bepaalde applicaties de batterij-optimalisatie uitgeschakeld worden. Zo kan je bijvoorbeeld WhatsApp uitvinken zodat je wel gewoon de meldingen van hiervan blijft ontvangen.

LG G4

App-machtigingen

In Android 6.0 Marshmallow geeft Google gebruikers meer te zeggen over waartoe een app toegang mag hebben. Wil je niet dat een app toegang krijgt tot je bestanden, je locatie, contactpersonen of andere dingen? Dan zal na installatie een venster verschijnen waarna je dit kunt uitvinken. In het menu met instellingen > algemeen > applicaties kunnen bij ‘rechten’ op een later moment de rechten alsnog aangepast worden.

Direct Share

Direct Share

Direct Share is een andere nieuwe functie in Android 6.0 Marshmallow. Wanneer je iets wilt delen, bijvoorbeeld een foto vanuit de galerij, kan je ervoor kiezen om met een app te delen of direct met een persoon. Dit kan een persoon zijn in WhatsApp, maar ook bijvoorbeeld uit Facebook Messenger of Gmail. Het venster laat de meest relevante personen zien met wie je onlangs contact hebt gehad. Hierdoor kan je veel sneller een bestand of link delen.

Stille modus

De stille modus is weer toegevoegd aan de notificatiebalk. Tot nu toe konden we wel aangeven dat we helemaal geen meldingen meer wilde hebben, maar dan werd ook het wekgeluid van het alarm niet doorgegeven. Via de volumetoetsen kan nu ook de stille stand geactiveerd worden op de LG G4.

Andere verbeteringen

Andere verbeteringen die LG heeft doorgevoerd zit hem in de Knock Code, waarmee je met een bepaald patroon je toestel kunt ontgrendelen. Daarnaast zijn ook verschillende patches bijgevoegd die de gebruikerservaring verbeteren en werkt de slider voor de automatische helderheid net wat beter. De weergave van notificaties is ook verder uitgebreid.

LG G4

Naamsverandering

Twee applicaties voor de LG G4 hebben een naamsverandering gekregen. LG AirDrive is de nieuwe naam voor het software-programma LG Bridge, eerder bekend onder de naam LG PC Suite. Op de LG G4 is de app QMemo+ hernoemd naar Capture+ en behoudt dezelfde functies.

Downloaden

De update voor de LG G4 wordt vanaf nu uitgerold in verschillende Europese landen waaronder Nederland. De update kan gedownload worden via LG Bridge, het computer-programma van LG. Zover bekend is Android 6.0 Marshmallow nog niet via het toestel zelf (OTA) te downloaden. Android 6.0 Marshmallow voor de LG G4 is circa 1,67 GB groot en heeft versienummer H81520A.

Lees ook: LG G4: 26 handige tips en trucs

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel