LG G4: update naar Android 6.0 Marshmallow gestart in Polen [update]

LG is zoals beloofd gestart met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow voor de LG G4. Het toestel krijgt als een van de eerste niet-Nexus toestellen de update naar de nieuwste Android-versie. Eerder was LG met de LG G3 al de eerste fabrikant die een niet-Nexus toestel heeft geüpdatet naar Android 5.0 Lollipop. De update naar Marshmallow zal binnenkort ook naar Nederland en België uitgerold worden voor de LG G4.

LG G4: Marshmallow

LG is begonnen in Polen met het uitrollen van de Android 6.0 Marshmallow update voor de LG G4. Eerder deze maand maakte LG al bekend dat de LG G4 in Polen als eerst de update zou krijgen. De Koreaanse fabrikant is hiermee de eerste fabrikant die een niet-Nexus toestel voorziet van de update naar Marshmallow. Eerder werden wel de plannen van de verschillende fabrikanten bekend voor de update; zo is te lezen in het Android 6.0 Marshmallow update overzicht.

LG G4 Android 6.0 Marshmallow

Polen

Polen is zoals gezegd het eerste land waar de update beschikbaar komt. Na Polen zal de update voor de LG G4 uitgerold worden naar andere Europese landen. Wanneer de update beschikbaar is voor de Nederlandse en Belgische gebruikers van de LG G4, kon LG Nederland ons nog niet vertellen.

LG G4: Marshmallow voor Nederland

Vorig jaar was LG de eerste fabrikant die een eigen toestel voorzag van Android 5.0 Lollipop. De update voor de LG G3 werd toen in november uitgerold voor dit toestel. In december, ongeveer een maand later, kwam de update ook voor Nederland beschikbaar. Wij verwachten dat de update voor de LG G4 naar Marshmallow voor de kerstdagen beschikbaar zal zijn. Wanneer dit het geval is, lees je dat uiteraard terug op DroidApp.

LG G4 update Polen

Update 14:25 uur: LG lijkt de uitrol in Polen voor de LG G4 per direct te hebben gestaakt. Op Facebook laat LG weten dat door technische redenen de update vertraagd is. De kans dat dit ook zorgt voor vertraging van de update voor andere landen is aanwezig, maar hierover is niets bekend gemaakt. Wat de technische problemen precies zijn, is eveneens niet bekend gemaakt. Mogelijk is er een lek in de beveiliging gevonden, waardoor de update direct teruggetrokken is.

Lees ook

Reageer op dit artikel