‘LG G5 biedt interessante oplossing voor verwisselbare accu’

LG zal dit jaar met een nieuwe high-end smartphone komen; de LG G5. De opvolger van de LG G4 moet beschikken over een metalen behuizing en zal daarnaast weer met een verwisselbare accu komen. Omdat de achterkant van de metalen smartphone niet te verwijderen is, heeft LG hiervoor een interessante oplossing bedacht.

LG G5

LG heeft voor 21 februari 2016 een persaankondiging gepland staan, zo werd gisteravond duidelijk. Het bericht laat echter nog niets los over wat we van LG kunnen gaan zien op de dag voor het Mobile World Congress. Wellicht zullen we de LG G5 gaan zien, maar hierover is nog niets bekend gemaakt. De LG G5 moet de huidige LG G4 op gaan volgen. Wel is er nu een render opgedoken die laat zien hoe de batterij van het toestel verwisseld kan worden.

Verwisselbare accu

Om de mogelijkheid tot het verwisselen van de accu te behouden zouden de volumetoetsen van de LG G5 niet langer meer aan de achterzijde geplaatst worden, maar weer naar de zijkant verplaatsen. De accu zou via de onderzijde van het toestel eruit gehaald kunnen worden. Daarvoor zouden er twee knoppen aan de zijkant ingedrukt moeten worden.

LG G5 render accu

Eerder gingen er al berichten rond over het mysterieuze ‘Magic Slot‘ waarbij losse elementen extern aan de LG G5 gekoppeld kunnen worden. Denk hierbij aan een VR-camera, een audioversterker of een los toetsenbord. Verdere geruchten spreken over een 5,3 inch qHD-display, een Snapdragon 820 processor, een tweede beeldscherm voor notificaties en meldingen zoals bij de LG V10 en een vingerafdrukscanner.

Zodra er meer bekend is over de LG G5, dan lees je dat natuurlijk terug op onze website, of via de app.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel