‘LG G5 krijgt twee displays, drie camera’s en “Magic Slot” voor uitbreidingen’

Nieuwe geruchten uit doorgaans betrouwbare bronnen zijn opgedoken omtrent de LG G5. De opvolger van de LG G4 zou voorzien zijn van twee displays, drie camera’s en een zogenoemd ‘Magic Slot’. Met Magic Slot moet het mogelijk worden om je smartphone uit te breiden met tal van accessoires. De LG G5 zal ook voorzien zijn van een metalen behuizing.

LG G5

LG is achter de schermen druk bezig met het ontwikkelen van de LG G5. De eerste geruchten over de opvolger van de LG G4 komen uit de hoek van doorgaans betrouwbare bronnen; ‘Evleaks’ van VentureBeat. Aan de voorzijde van het toestel zal de LG G5 beschikken over een 5,3 inch QHD display, iets kleiner dan het 5,5 inch beeldscherm uit de G4. Wel zal er een secundair beeldscherm te vinden zijn op de LG G5, die we kennen uit de LG V10. Dit display wordt gebruikt voor het weergeven van meldingen, notificaties, icoontjes en snelkoppelingen.

LG G4
LG G4

De LG G5 zal worden aangedreven door een krachtige Qualcomm Snapdragon 820 processor en 3GB werkgeheugen. Ook zou het toestel 32GB aan opslagruimte bieden; het is niet bekend of dit uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. Bij de LG G4 was het wel mogelijk het geheugen uit te breiden middels een MicroSD-kaart. De accucapaciteit bij de LG G4 bedraagt 3000 mAh, bij de G5 zou de capaciteit op 2800 mAh liggen. Door de slimmere manier van energieverbruik, zou de accu van de LG G5 niet minder lang moeten meegaan.

Aan de achterzijde zou de LG G5 voorzien zijn van twee camera’s, waarvan één 16 megapixel telt. Door de toepassing van twee lenzen kan een foto met een brede beeldhoek vastgelegd worden, zonder vervorming. Ook mogen we de LG G5 verwelkomen met laser-autofocus en een LED-flitser. De LG G5 zou aan de voorzijde voorzien zijn van een 8 megapixel camera. Een vingerafdrukscanner die we op de LG G4 moesten missen, zou wel (aan de achterzijde) te vinden zijn van de LG G5.

lg V10
Het dubbele beeldscherm bij de LG V10

Magic Slot

Een unieke functie waarover niet veel bekend is, is Magic Slot. Dit zal naar verwachting dé key-feature worden van de LG G5. Er wordt gesproken over functionele uitbreiding middels hardware-modules. Je kan hier bij denken aan een fysiek toetsenbord, een 360 VR camera, een audioversterker en andere accessoires. We zijn erg benieuwd naar de nieuwe functionaliteit die volgens de geruchten te vinden zullen zijn op de LG G5.

Verwachting

Naar verwachting zullen we in het eerste kwartaal van 2016 de LG G5 in levende lijve mogen aanschouwen. Een precieze datum is helaas nog niet bekend. Begin juni kwam de LG G4 naar Nederland, die eind april werd aangekondigd door de Koreaanse fabrikant.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel