LG G6: Android 9 Pie update nu beschikbaar, met beveiligingsupdate mei(!)

LG is begonnen met het verspreiden van Android 9 Pie voor haar high-end smartphone van twee jaar geleden. De LG G6 krijgt de update met een reeks veranderingen.

LG G6: update naar Android 9 Pie

Waar verschillende fabrikanten al zijn begonnen met het verspreiden van de update naar Android 10, loopt LG nog wat achter. Het high-end vlaggenschip uit 2017, de LG G6, krijgt de update naar Android 9 Pie vanaf nu aangeboden. Dit geldt voor toestellen in Europa, waaronder ook in Nederland. De software-versie van de update is V30a. We krijgen van verschillende gebruikers te horen dat de changelog weliswaar wel in het Duits is, maar dat het wel gaat om de update naar Android Pie.

LG G6 vs Galaxy S8

De LG G6 naast de Galaxy S8, die de Pie-update al in februari kreeg

De LG G6 krijgt de update naar Android Pie, samen met een sterk verouderde beveiligingsupdate. Na de update blijft de beveiligingsupdate steken op 1 mei 2019. Dit is wat ons betreft echt een kansloze actie, en laat wederom zien dat het updatebeleid van LG nog altijd niet goed is.

De update naar Android Pie brengt verschillende veranderingen. Onder andere is de interface op een aantal plekken gewijzigd, waarbij de icoontjes er wat anders uit kunnen zien. Een nieuwe functie geeft je de mogelijkheid om bepaalde chat-apps te klonen zodat je deze met twee verschillende accounts kunt gebruiken. Vanuit een screenshot van een webpagina, kan direct naar de desbetreffende website gegaan worden en je kunt gebruik maken van verschillende gestures. De volumetoetsen gebruik je voortaan voor het mediavolume.

Uitrol

LG rolt de update vanaf nu gefaseerd uit. Het kan zijn dat nog niet voor iedereen de update direct beschikbaar staat. Je krijgt een melding zodra deze voor jouw LG G6 beschikbaar is. Tevens kun je de update binnenhalen via de computer, via de LG Bridge software. Het zal overigens de laatste (grote?) update zijn voor de LG G6; de telefoon heeft twee Android OS-updates ontvangen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel