LG G6 krijgt uniek 5,7 inch QHD+ display met 18:9 verhouding

LG komt met een nieuw type beeldscherm en deze zullen we naar alle waarschijnlijkheid terug gaan zien in de LG G6. Het gaat om een QHD+ display met een opvallende beeldverhouding van 18:9. De klassieke verhouding is 16:9. Wat zijn de voordelen van dit display?

LG QHD+ display

De LG G6 wordt volgende maand verwacht en in aanloop naar de aankondiging komen we steeds meer te weten over het toestel. Nu wordt bekend dat de LG G6 uitgerust zal worden met een nieuw type beeldscherm. Het betreft een 5,7 inch Quad HD + display (QHD+) met een beeldverhouding van 18:9. Dit scherm biedt een resolutie van 2880 x 1440 pixels en het scherm is dunner dan andere schermen.

LG Display G6

Dit nieuwe display moet volgens LG voor een betere afleesbaarheid zorgen bij daglicht. Tevens zorgt nieuwe technologie ervoor dat het ook minder energie verbruikt (volgens LG 30 procent minder) en dat het is geoptimaliseerd voor het gebruik van multi-window. Vooral voor het gebruik van multimedia moet dit scherm perfect zijn. De pixeldichtheid van het nieuwe type scherm is 564 ppi.

Een andere nieuwe feature van het scherm is dat het drukgevoeliger is. Door LG Display wordt deze technologie ‘InTouch’ genoemd en moet er voor zorgen dat het nog beter reageert op aanrakingen.

LG BL40 Chocolate

Beeldverhouding

De normale beeldverhouding bij smartphone-schermen is 16:9. Het is overigens niet bevestigd dat de LG G6 inderdaad dit scherm krijgt, maar alle berichten wijzen er wel op.  LG bracht enkele jaren geleden de LG BL40 Chocolate uit. Deze telefoon viel ook op door de beeldverhouding. Bij deze mobiele telefoon was de beeldverhouding 21:9, wat resulteerde in een langwerpig toestel.

DroidApp houd je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de LG G6.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel