LG G8X met Dual Screen vanaf nu te koop in Nederland

Vanaf vandaag ligt de nieuwste smartphone van LG in de winkels. Het is de LG G8X ThinQ met dubbel scherm. De smartphone werd kort geleden al aangekondigd door de Koreaanse fabrikant.

LG G8X in Nederland

De LG G8X ThinQ is vanaf vandaag verkrijgbaar in ons land. De nieuwste aanwinst van de Koreaanse fabrikant heet officieel LG Dual Screen G8X ThinQ, maar laten wij het gewoon afkorten naar LG G8X. De smartphone valt op doordat het voorzien is van twee schermen, vandaar ook de naam Dual Screen.

LG G8X thinq dual screen

Het dubbele scherm bestaat uit het scherm van de smartphone zelf en een extra scherm. Hierdoor wordt multitasken nog makkelijker gemaakt. Je sluit het tweede beeldscherm aan via USB. WhatsAppen en film kijken of navigeren en je playlist bedienen, het kan allemaal gemakkelijk dankzij de twee schermen van de LG G8X.

Tevens kan het tweede scherm ’transformeren’ naar een virtueel toetsenbord of een gamepad. Het bedienen van het spel gebeurt dan op het secundaire display, terwijl hét allemaal gebeurt op het hoofdscherm van de LG G8X. Het enige wat je verder hiervoor nodig hebt is een game die Bluetooth controllers ondersteunt.

LG G8X ThinQ

Qua specificaties zit het bij de LG G8X ThinQ wel goed. Het hoofdscherm is een 6,4 inch OLED-display met Full-HD+ resolutie. Daarbij heeft de telefoon geïntegreerd in het scherm de vingerafdrukscanner en zit er in de notch een 32MP front-camera. De dual-camera achterop bevat een 12 megapixel en een 13 megapixel groothoek-sensor. Aanwezig is verder een Snapdragon 855 processor, 6GB RAM, 128GB opslag en een 4000 mAh accu. Vanuit de doos draait de LG G8X ThinQ op Android Pie en zijn er stereo-speakers en een FM-radio.

De prijs van het toestel ligt op 949 euro. Je kunt de telefoon kopen bij Bol.com, Belsimpel en Mobiel.

LG laat na publicatie van ons artikel weten dat de verkoop weliswaar gestart is, maar dat de uitlevering start vanaf 14 november. 

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel